Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:13:21 (inci-06) Oms Handmelder Hertekolk De Oms 00221 Officiersweg Epe 067632 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Noord en Oost-Gelderland (Epe) (MDT -...
dinsdag 19 juni 2018

VRIJDAG 21|04

Wandelaar op de Leesterheide ziet rook en slaat alarm

Brandweer Ugchelen was als eerste ter plaatse en constateerde dat de rookpluimen afkosmtig waren van het afgebrande stuk heide van de brand een dag eerder

UGCHELEN - Vrijdag omstreeks het middaguur werd er wederom alarm geslagen door een wandelaar die rook zag op de Leesterheide. De brandweerkorpsen van Ugchelen en Hoenderloo rukte hierop uit samen met een officier van dienst, de natuurbrandverkenner, een tankwagen en team brand onderzoek.

 

Brandweer Ugchelen was als eerste ter plaatse en constateerde dat de rookpluimen afkosmtig waren van het afgebrande stuk heide van de brand een dag eerder. Omdat brandweer Ugchelen de klus alleen aan kon werden de tankwagen en brandweer Hoenderloo afgemeld. De officier van dienst de natuurbrandverkenner en team brand onderzoek werden wel ter plaatse verzocht.

 

Omdat de brand zich in de humuslaag bevond moest de grond worden omgespit en worden afgeblust, aldus natuurbrandverkenner Constantijn Kok. Omdat er sprake was van meerdere ondergrondse vuurhaarden koste het enige tijd voordat alles geblust was. Team brand onderzoek is tijdens de nabluswerkzaamheden gestart met het onderzoek.

 

Na ongeveer een uur waren de brandjes geblust en keerde de hulpdiensten weer terug naar de kazerne.

Auteur: Regio 06 Fotografie
Locatie