Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 09:14:31 Hv Voertuig Letsel (beknelling Licht) Loseweg Zwolseweg Apeldoorn Prio Hoog Eenheid | Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)
vrijdag 22 juni 2018

ZONDAG 23|04

Mannen in gestolen auto klemgereden op de A1

De bestuurder van de gestolen auto raakte de macht over het stuur kwijt en knalde tegen de vangrail

APELDOORN / LOCHEM - Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur, hield de politie op de snelweg A1, in samenwerking met, Politie Apeldoorn, Politie Zutphen en Politie Deventer, twee verdachten aan die in een gestolen voertuig reden.

 

Even daarvoor was het voertuig, dat gestolen was bij een woninginbraak in de randstad, gezien op de A1 t.h.v. Apeldoorn-West. De bestuurder reageerde niet op het gegeven stopteken, maar verhoogde zijn snelheid en probeerde weg te komen. Hij haalde allerlei capriolen uit om uit handen van de politie te blijven.

 

Op de A1 tussen afrit Lochem en Markelo ging het mis. De bestuurder van de gestolen auto raakte de macht over het stuur kwijt en knalde tegen de vangrail. Het voertuig werd hierna direct door agenten klemgereden.

 

De bestuurder, een 38 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, kon direct worden aangehouden. De bijrijder, een 19 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, sprong uit het voertuig en stak de snelweg over. Na een korte achtervolging kon ook hij worden aangehouden.

 

Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Apeldoorn. Het gestolen voertuig en 1 politieauto werden afgesleept.

Foto's
1/3
Locatie