Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:08:53 Svp Kontakt Oc Apeldoorn Prio Eenheid | Onbekende code
dinsdag 26 september 2017
TOP NIEUWS

VANDAAG 26|09

BARNEVELD - De brandweer heeft dinsdagavond een oefening gehouden in de oude keuken van Zorgcentrum Elim aan de Vliegersvelderlaan. Het pand wordt momenteel gesloopt en de brandweer kon nog net een oefening in een deel van het pand houden.

 

Rond 19:45 uur deed er zich een explosie voor waarna er brand was ontstaan. De brandweer ging het pand in, omdat er drie vermiste personen waren. Diverse toegangsdeuren moesten opgemaakt worden om het pand te kunnen betreden. De oefening duurde een klein uur.

1/1

VANDAAG 26|09

HOOGLAND - Dinsdagavond 26 september is de brandweer uitgerukt naar de Zandkamp in Hoogland voor een melding van gebouwbrand. Volgens buurtbewoners ging het echter om een slecht gecoördineerde oefening.

 

Het was niet duidelijk dat het om een oefening ging en zodoende was men in de veronderstelling dat er in een schuur echt brand was uitgebroken. Het merendeel van de buurtbewoners was alles behalve tevreden en er ontstond een discussie. Voor zover nu bekend was geen van de buurtbewoners op de hoogte van de oefening.

1/1

VANDAAG 26|09

EDE - Leren van deskundigen, ervaringen delen met andere ouders en leuke dingen doen met je kind. Van 2 t/m 8 oktober zijn op verschillende locaties in de gemeente Ede workshops, bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten voor ouders en kinderen tijdens de Week van de Opvoeding. Wethouder Leon Meijer (jeugd) hoopt dat veel ouders en opvoeders deelnemen aan de week: "Ieder kind is uniek en iedere opvoeder pakt het anders aan. Tijdens de week van de Opvoeding hoor je hoe andere opvoeders het doen. Leerzaam en leuk voor iedere ouder."

 

Openingslezing door Eva Bronsveld

Ouders, ...

1/1

VANDAAG 26|09

TERSCHUUR - Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? Geen traantjes, want de Poppen- en Berendokter staat klaar met kraaltjes en lapjes stof om zieken van deze pijntjes af te helpen. Zo ook op woensdag 27 september, als deze creatieve dokter weer een bezoek brengt aan het Oude Ambachten & Speelgoed Museum te Terschuur.


Iedereen die in het bezit is van een oude en/of versleten pop of beer kan deze dag tussen 11.00 en 16.00 langskomen voor een heus poppen en/of beren consult bij deze dokter. Ook erg makkelijk bij deze dokter, een afspraak maken is niet nodig. Entree ...

VANDAAG 26|09

APELDOORN - Vandaag was de tweede dinsdag op rij dat de OOT teams (openbare orde teams) van Apeldoorn en Zwolle oefenden op en rondom het Caterplein in Apeldoorn. De politie kijkt terug op twee zeer geslaagde oefendagen!

 

Deze oefeningen helpen de politie om ongeregeldheden in de kiem te smoren. Want dat iedereen veilig kan uitgaan, dát is het streven! Voorafgaand aan de oefeningen op het plein, kregen horecaondernemers uitleg van de brandweer over brandveiligheid. Want ook dát draagt in belangrijke mate bij aan veilig uitgaan!

 

De politie bedankt iedereen die deze ...

VANDAAG 26|09

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam doet een dringend beroep op het publiek om mee te helpen bij vinden van een man, die binnen een week drie overvallen in Rotterdam pleegde. Er is de politie alles aan gelegen om de dader snel in de kraag te vatten, want hij maakt gebruik van een vuurwapen en een levensgroot kapmes. Deze man moet zo snel mogelijk van de straat af.

 

Spar-supermarkt
Op maandag 18 september liep een onbekende man om 19.40 uur de Spar-supermarkt aan de Rotterdamse Van der Takstraat binnen. Hij liep naar de balie en wachtte de caissière op, die al snel kwam aanlopen ...

VANDAAG 26|09

OMMEN - In de middag van dinsdag 26 september zijn winkeldieven betrapt na een diefstal bij kledingwinkel Mannenmode Hoogeveen in het centrum van Ommen, de winkel is gevestigd op de kruising van de Varsenerstraat en de Bermerstraat.

 

De in totaal 3 verdachten waarvan 1 vrouw met een kind op de arm zijn gevlucht en voldoen aan het volgende signalement: Een oudere man met blauwe blouse en een zwart jasje. Een jongere man van 25 jaar met een vest met grijze mouwen en capuchon met een spijker voorkant, met daarbij een lichte beige broek. En een vrouw van ongeveer 40 jaar met roodbruin ...

GISTEREN 25|09

MEPPEL - Woensdag 1 november van 16.00 tot 19.00 uur organiseren gemeente, RENDO en ICC-Parkmanagement een energieconferentie bij RENDO, Setheweg 1 Meppel.

 

Iedereen gebruikt energie, al dan niet bewust. Het gebruik van energie zal in de nabije toekomst veranderen: nieuwe energiebronnen, lokale energieopslag, decentrale energieopwekking en circulaire productie.

 

Wat betekent dit voor uw bedrijf en uw bedrijfsvoering? Welke kansen zijn er? Van wie kunt u leren? Met wie samenwerken? Bent u geïnteresseerd in deze ontwikkelingen? Meld u aan, het aantal beschikbare plaatsen ...

GISTEREN 25|09

AMSTERDAM - Twee onbekende mannen hebben zondagavond 24 september getracht brand te stichten in een pand aan de Karel du Jardinstraat. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Rond 21.40 uur hoorden buurtbewoners een harde knal en zagen dat er rook kwam uit het pand. Het vermoeden bestaat dat de knal is veroorzaak door een explosief of zwaar vuurwerk. Na deze knal sneuvelde een ruit en ontstond er een brandje achter een deur.

 

De vermoedelijke ...

GISTEREN 25|09

ROTTERDAM - Dit weekend was het weer raak; de politie haalde vrijdag een airsoftwapen van straat en zondag een klein zilver vuurwapen, ook wel ladykiller genoemd. Niet alleen echte vuurwapens, ook nepwapens zijn verboden.


Airsoftwapen
Naar aanleiding van een melding over jongens met een vuurwapen reden agenten vrijdagmiddag rond half vijf richting de Beukelsdijk. Agenten spraken de jongens ter hoogte van het Weena en de Conradstraat aan en fouilleerden ze. Een van de jongens bleek in het bezit van een airsoftwapen. Een nepwapen dat niet van echt is te onderscheiden, zeker niet op ...

ZONDAG 24|09

ZWOLLE - Agenten hielden op zondag 24 september op de Grote Markt een 32-jarige man uit Hoogeveen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De twee worden ervan verdachte dat ze korte tijd daarvoor iemand beroofden bij de Kamperpoortenbrug. Door snel de informatie te delen en gebruik te maken van camerabeelden in de binnenstad kon de politie de twee snel traceren.

 

Surveillerende agenten in de binnenstad werden rond 1.00 uur aangesproken door het slachtoffer, een 21-jarige man uit Nieuwleusen. Hij verklaarde dat twee mannen hem korte tijd daarvoor hadden ...

Meer artikelen

Agenda

Zaterdag 14 oktober

10:00
Elspeet