Logo 112Apeldoorn

Redactie lokaal 2 reactie(s) ma 13 september 2021, 2:32

Activisten betreden terrein van Ekro slachterij en ketenen zich vast

Laatst bijgewerkt: maandag 02:32 uur
APELDOORN – Een groep activisten hebben zich zondagavond toegang weten te verschaffen om op het terrein van de kalverslachterij Ekro aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn te komen.

De politie kwam nadat medewerkers van het bedrijf alarm sloegen in grote getallen ter plaatse. Zeker drie hondengeleiders, ME busjes en meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de politie troffen zij een grote groep activisten van zo’n ongeveer 50 personen aan. Zij zouden zich hebben vastgeketend. De hondengeleiders hebben samen met de ME’rs op het terrein nog gezocht naar overige activisten.

De politie is met de activisten en het bedrijf in gesprek gegaan. De activisten zijn voor zover bekend door de politie aangehouden. De activisten verlieten het terrein onder politiebegeleiding, in een bus.

De politie kon zondagavond inhoudelijk nog niet reageren op het voorval. Hoe de activisten op het terrein zijn gekomen is niet bekend. Evenals wat hun doel van de actie is geweest.

Rond 01.30 uur verlieten de meeste politie-eenheden het terrein van de slachterij.

Locatie

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.