Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 02 mei 2023, 15:47

Alles over fietsen en fietsparkeren in de binnenstad

APELDOORN – Op de fiets naar de binnenstad: een goed idee! Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. We maken het fietsers daarom graag zo makkelijk mogelijk. De mogelijkheden om te fietsen en uw fiets te stallen in de binnenstad zijn uitgebreid. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

In het voetgangersgebied

In het voetgangersgebied Winkelen, mag u tot 11.00 uur en na 18.00 uur fietsen en uw fiets overal neerzetten in het voetgangersgebied. Dus ook voor winkels en horeca. Op koopavond is dat na 21.00 uur. Zo kunt u gemakkelijk een snelle boodschap doen in het centrum.

In het voetgangersgebied Uitgaan mag u tussen 05.00 en 11.00 uur fietsen en uw fiets neerzetten op straat. Ook is er extra ruimte op straat om uw fiets neer te zetten. Dat kan in de fietsparkeervakken. U herkent ze aan de witte lijnen op straat. U kunt deze vakken gebruiken voor een kort bezoek tijdens winkeluren.

Brengt u een langer bezoek aan het centrum? Kies dan voor een van de zeven gratis bewaakte stallingen.

Fietsen en fiets stallen buiten toegestane tijden

Na 11.00 uur en totdat de winkels of horeca sluiten mag u niet meer fietsen in de binnenstad. Zo kunt u veilig winkelen en genieten van de binnenstad. U mag uw fiets dan ook niet meer neerzetten buiten de vakken en rekken.

U kunt dan uw fiets stallen in:

  • Een van de zeven bewaakte en gratis fietsenstallingen.
  • De wit omlijnde vakken in de stad met fietsbeugels (voor kort bezoek). Let erop dat u fiets wel binnen de lijnen moet staan. Fietsen die buiten de vakken staan, kunnen verwijderd worden door de gemeente.
  • Fietsenrekken of tegen fietsbeugels op straat.

Ook voor bromfietsen en scooters zijn er speciale parkeervakken in de binnenstad. Maar let op: bromfietsen en scooters mogen niet rijden in het voetgangersgebied. Ook niet buiten winkeluren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.