Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 27 april 2022, 0:49

Alles wat u moet weten over het horen van de gezondheid

We weten allemaal hoe belangrijk onze oren zijn. Ze stellen ons in staat om te horen van alles om ons heen, en soms lijkt het alsof mensen nemen ze voor lief. De waarheid is dat we soms niet beseffen hoe schadelijk bepaalde dingen kunnen worden voor ons gehoor totdat het te laat is. Als u op zoek bent om uw gehoor te beschermen, blijven lezen.

Als u nog nooit naar een audioloog kantoor zijn nog nooit getest voor gehoorverlies, deze blog is voor u. Vindt u alles wat u moet weten over het verlies van gehoor, hoortoestel technologie, en audioloog. U zult ook informatie vinden over de verschillende horen gezondheid-apparaten, alsmede van de consument en de professionele modellen.

Soorten gehoorverlies
Er zijn twee belangrijke types van gehoorverlies, conductief en perceptief gehoorverlies. Conductief gehoorverlies wordt veroorzaakt wanneer geluidsgolven worden geblokkeerd van het bereiken van het binnenoor door iets in het buiten-of middenoor. Een perceptief verlies wordt veroorzaakt door schade aan de gehoorzenuw of de verbinding met de hersenen. Het is meestal geleidelijk, vaak beginnend voor de leeftijd van 20 jaar. Perceptief gehoorverlies kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder de vergrijzing, bepaalde geneesmiddelen, blootstelling aan lawaai, bepaalde infecties, of een familiegeschiedenis van doofheid. Perceptief gehoorverlies kan verder worden onderverdeeld in verschillende categorieën.

Veel voorkomende oorzaken 
Er zijn een aantal oorzaken van gehoorverlies, maar de meest voorkomende zijn: 

 • Natuurlijke veroudering: Als we ouder worden, velen van ons een geleidelijk verlies van het gehoor. Dit is normaal en gebeurt bij iedereen. 
 • De blootstelling aan lawaai: Langdurige blootstelling aan harde geluiden, zoals die door power tools of muziek, kunnen leiden tot lawaaidoofheid. Lawaai kan worden gegenereerd door het verkeer, bouw websites, en recreatieve activiteiten als de jacht en schietsport. Vuurwapens zijn geïdentificeerd als een belangrijke oorzaak van lawaai-geïnduceerd gehoorverlies.
 • Bepaalde infecties: Acute infecties van de gehoorgang, zoals een oorontsteking of zwemmer in het oor, kan resulteren in een tijdelijke gehoorverlies. 
 • Tumoren: Als een tumor van invloed op de gehoorzenuw, het kan leiden tot gehoorverlies. 
 • Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen schade aan het binnenoor, wat kan leiden tot gehoorverlies.

Gehoorverlies symptomen om op te letten
Als je denkt dat je last hebben van gehoorverlies, je zou gelijk kunnen hebben. Er zijn veel verschillende soorten gehoorverlies, maar ze zijn allemaal gekenmerkt door het onvermogen om te horen van klanken binnen een bepaald frequentiebereik. Veel mensen met gehoorverlies niet beseffen dat ze het hebben totdat ze in hun late jaren ’50 of’ 60. 

Als we ouder worden, verlies van het gehoor kan worden meer en meer een probleem. Het overkomt de beste van ons, maar het is nog steeds een probleem, we moeten zeker een om naar uit te kijken. Er kan een aantal verschillende symptomen om op te letten die kunnen wijzen op een gehoorverlies problemen. Zou je merken dat je moeite hebt horen wanneer in een drukke omgeving of moeite hebben met horen wanneer mensen spreken tot u vanuit verschillende richtingen. U kunt ook merken dat gesprekken lijken te zijn stiller, of je zet het volume op de TV of radio. Als je het opmerken van problemen zoals deze, en je bent met deze problemen in meerdere omgevingen, het kan een teken zijn dat u een gehoorverlies problemen.

Het voorkomen van gehoorverlies
Gehoorverlies is een echt gemeenschappelijke gezondheids-probleem. Het kan worden weergegeven als gevolg van een aantal factoren, en het treft zowel mannen als vrouwen, ongeacht de leeftijd. In feite, volgens de statistieken, er wordt geschat dat ongeveer 1 op de 10 mensen in de Verenigde Staten lijden aan een vorm van gehoorverlies. De oorzaken van gehoorverlies zijn vele, en ze kunnen variëren van een genetische aanleg voor blootstelling aan overmatig lawaai. Echter, het goede nieuws is dat er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw gehoor te beschermen van de gezondheid. Dus, wat kan je doen om te voorkomen dat uw gehoor veilig? 

 • Weg van de lawaaierige plaatsen.
 • Luister naar muziek op een veilig niveau.
 • Draag gehoorbescherming.
 • Stoppen met roken.
 • Voor medicatie voor gehoorverlies voorkomen.
 • Reinig uw oren goed.

Het horen van assessments en tests
Het gehoor is een van onze belangrijkste zintuigen, maar de gemiddelde persoon doet weinig om het te handhaven. Hoewel het waar is dat we het niet kunnen stoppen van het verouderingsproces, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat u gehoor zo goed mogelijk voor jouw leeftijd. Gehoorverlies is een van de meest voorkomende problemen bij mensen boven de leeftijd van 50 jaar, nog niet veel hoeft er niets aan doen. Het is belangrijk een goede gezondheid te behouden, en dit omvat uw gehoor. Elke keer dat u het gevoel ervaren van een symptoom, het beste is om goede evaluaties en tests voor het probleem. Ongeacht uw leeftijd, moet u specifieke tests om uit te sluiten dat de oorzaak en mogelijke behandeling voor het gehoorverlies.

Behandelingen
Heb je ooit gemerkt dat je een harde tijd het horen van mensen als er een soort van achtergrond lawaai? Of misschien heeft u moeite met horen wanneer er een televisie of radio op? U kan schade aan het gehoor. Hoewel het misschien moeilijk om het gezicht van het feit dat je gehoorverlies, er zijn veel dingen die je kunt doen om te helpen de behandeling van het probleem.

Er zijn veel mogelijke behandelingen voor gehoorverlies varieert, afhankelijk van de ernst van het verlies en de leeftijd van de persoon te ervaren. De primaire behandeling van gehoorverlies is versterking, die kan worden bereikt door middel van hoortoestellen, cochleaire implantaten, of een combinatie van de twee. Hoortoestellen zijn een uitstekende keuze voor een licht tot matig gehoorverlies, terwijl cochleair implantaat zijn een goede optie voor degenen die hebben een ernstig gehoorverlies. Andere behandelingen omvatten gehoorapparaten die zijn chirurgisch geïmplanteerd in het lichaam (zoals bot verankerd hoortoestel), hoortoestellen die gebruikmaken van radiofrequenties, en apparaten die het verzenden van geluid draadloos naar de oren.

Het kiezen van een kwaliteit hoortoestellen provider 
Wanneer u op zoek bent naar de beste hoortoestellen, de factoren die u moet overwegen zijn van het merk, de prijs en de kwaliteit van de hoortoestellen. Hoortoestellen zijn de tools die versterken het geluid. Het doel van hetzelfde is te horen, en om meer te horen duidelijk. Het is essentieel om zorg te nemen van uw oren, want ze zijn erg teer en broos. En dit is waar een merk als Earpros komt. Zij bieden niet alleen de beste in de markt en de kwaliteit hoortoestel aanbieders, maar ook informatie en hulp van de industrie van de beste professionals.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons