Redactie gemeentebericht 1 reactie(s) vr 11 maart 2022, 20:12

Apeldoorn biedt noodopvang Oekraïense vluchtelingen in Casa Bonita

APELDOORN – Apeldoorn gaat vanaf dit weekend maximaal 50 Oekraïense vluchtelingen opvangen op de locatie Casa Bonita van Zorggroep Apeldoorn. Die stelt hiervoor een afdeling beschikbaar voor noodopvang.

De oorlog in Oekraïne brengt veel vluchtelingen op de been. Burgemeester Ton Heerts: “Dit is het begin van een lange periode, met veel mensen in nood op de vlucht. Dat heeft ook gevolgen voor onze samenleving. Maar samen staan we sterker.”

Ook Apeldoorn zet zich in om vluchtelingen op te vangen. Burgemeester Heerts: “Het is fantastisch dat Zorggroep Apeldoorn heeft aangeboden om vanaf nu een afdeling in Casa Bonita ter beschikking te stellen voor noodopvang. Het is een plek voor maximaal 50 vluchtelingen. Oekraïners krijgen er een warm ontvangst en er wordt voor ze gezorgd.”

Het is nog niet bekend hoelang deze eerste noodopvang duurt, maar de gemeente maakt er graag gebruik van totdat er andere huisvesting mogelijk is voor deze mensen. Er vinden nog gesprekken plaats met andere locaties voor noodopvang.

Deel dit artikel

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons