Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 09 februari 2023, 17:17

Apeldoorn doneert 1 euro per inwoner voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn gaat € 1 per inwoner overmaken op Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties voor de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving die Turkije en Syrië heeft getroffen.

Apeldoorn kent een grote Turkse- en Syrische gemeenschap. “Veel inwoners uit onze gemeente maken zich grote zorgen over het lot van familieleden, vrienden en bekenden in Syrië en Turkije”, geeft wethouder Henk van den Berge aan. “Om ons medeleven te betuigen, hebben we dinsdag 7 februari de vlag halfstok gehangen.”

Het college van Apeldoorn is geraakt door alle hulpacties die zijn opgestart in de gemeente Apeldoorn voor de getroffen gebieden. Van den Berge: “Aangezien de nood hoog is, hebben wij ook besloten om één euro per inwoner over te maken naar Giro555. Dat betekent dat we 167.261 euro gaan overmaken. Geld dat gebruikt kan worden voor medische zorg, voedsel, water en onderdak.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.