Logo 112Apeldoorn

Redactie evenement 0 reactie(s) ma 06 november 2023, 15:24

Apeldoorn gaststad van het Blue Light United Event (BLUE), sportevenement voor hulpverleners

APELDOORN – Apeldoorn wordt de eerste gaststad voor het Blue Light United Event (BLUE) van 23 tot en met 25 mei 2024. Dit is een nieuw sportevenement, dat voortkomt uit de internationale World Police & Fire Games. Het evenement vindt plaats in het Orderbos en is, naast sport, een podium voor onze hulpverleners die zich inzetten om de samenleving veilig te houden.

Ruim 1.500 sporters die werken bij politie, brandweer, gemeenten (BOA’s), ambulancediensten of douane meten hun krachten in zeker tien sporten. Denk aan atletiek, CrossFit, survival run en voetbal. De organisatie wil een platform bieden waar hulpverleners uit verschillende disciplines en plekken samenkomen om elkaar te ontmoeten. Via sport én cultuur.

Uitgebreid randprogramma

BLUE is er niet voor hulpverleners alleen. Naast de sporten is er genoeg te beleven voor jong en oud. Bijvoorbeeld op de infomarkt, waar u kennis kan maken met de verschillende organisaties. Er zijn optredens van artiesten, clinics, demonstraties en een foodcourt.

Past bij Apeldoorn, stad van veiligheid

Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn is blij met de komst het evenement: “Dit past supergoed bij Apeldoorn als stad van veiligheid. We hebben de Politieacademie, het opleidingscentrum van de Marechaussee en HBO Saxion en MBO Aventus met hun veiligheidsopleidingen. Hulpverleners kunnen altijd op ons respect rekenen. Dus van harte welkom in sportpark Orderbos!”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.