Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 20 november 2023, 16:38

Apeldoorn start vandaag weer met blad opruimen

APELDOORN – Vanaf vandaag gaan we op pad om bladeren op te ruimen in Apeldoorn. Dat doen we voor de verkeersveiligheid, want blad en regen kan gladheid veroorzaken.

Elke week richten de bladruimers van de gemeente zich op een andere wijk. We beginnen met de rondweg De Maten, de Jachtlaan en aansluitend de parkenbuurt. Alle hoeken van de gemeente komen aan de beurt. Benieuwd wanneer we bij u in de wijk komen? De wekelijkse planning vindt u op onze bladafval pagina.

Blad laten liggen

Op sommige plekken, waar het geen gevaar oplevert voor het verkeer, laten we het blad liggen. Dit jaar doen we dat op meer plekken dan u gewend bent. Voornamelijk in perken en groenstroken ziet u straks meer bladeren liggen. Dat doen we zodat insecten en kleine dieren plek hebben om te overwinteren.

Daarnaast is het blad belangrijk voor een gezonde bodem. Bladeren vormen namelijk een belangrijke isolatielaag, die planten nodig hebben om een strenge winter door te komen. Een gezonde bodem is ook beter bestand tegen droogte en grote regenbuien. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/bladafval.

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.