Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 29 april 2022, 18:58

Apeldoorn vangt Oekraïense vluchtelingen op bij voormalige Hoenderloo Groep

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn gaat vanaf half mei Oekraïense vluchtelingen opvangen op het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep. In de school, gymzaal en sporthal worden gefaseerd in de aankomende weken en maanden maximaal 300 mensen opgevangen. Het is nog niet bekend hoe lang deze opvang nodig is.

Apeldoorn heeft de opdracht gekregen om voor 600 vluchtelingen uit Oekraïne een plek te vinden. De gemeente heeft nu op twee verschillende locaties (Casa Bonita en FSG Campus) in totaal voor 290 mensen een plek beschikbaar.

Burgemeester Ton Heerts is dankbaar voor wat we samen in Apeldoorn kunnen organiseren voor deze mensen: “Ik ben blij dat we dit met de Emmagroep (eigenaar van het terrein in Hoenderloo) en al eerder met FSG Sportcampus en de Zorggroep Apeldoorn af konden spreken. Daarnaast verblijven er rond de tweehonderd mensen in gastgezinnen of andere particuliere opvang in onze gemeente. De oorlog is nog niet voorbij. De nood is én blijft hoog.”

Inloopavond Hoenderloo
Voor omwonenden en voor andere inwoners van Hoenderloo is er een inloopmoment op 3 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Deze inloop is in de sporthal aan de Arckelaan 5. Men kan de, nog niet ingerichte, sporthal bekijken en eventuele vragen stellen aan de locatiemanager en medewerkers van de gemeente.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.