Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 31 maart 2022, 20:03

Apeldoorn vangt ook vluchtelingen uit andere landen op

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn verwelkomt 160 vluchtelingen, uit verschillende landen over de hele wereld. Onder verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) krijgen ze vanaf 1 april tijdelijk onderdak in het Fletcher Hotel-restaurant Apeldoorn-Beekbergen

De aanleiding hiervoor is het verzoek van het kabinet aan alle veiligheidsregio’s om per direct nood opvangplekken voor deze mensen vrij te maken. Dat is nodig omdat met name het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel overbezet is. Ook in andere COA-opvangcentra is er geen plek meer.

Burgemeester Heerts: “Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen er op de vlucht zijn en onze hulp nodig hebben Daarom leveren wij als Apeldoorn onze bijdrage. Hopelijk komen deze vluchtelingen hier enigszins tot rust.”

Het Fletcher Hotel-restaurant Apeldoorn- Beekbergen is al in gebruik als doorstroomlocatie voor Oekraïense vluchtelingen, die er recent onderdak vonden. Zij stromen door naar andere locaties, waarvan het grootste deel naar de opvanglocatie FSG Sportcampus Apeldoorn, die vanaf 1 april in gebruik wordt genomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons