Redactie brand 0 reactie(s) do 04 mei 2023, 21:56

Apeldoornse brandweerlieden houden 2 minuten stilte tijdens bestrijden brand

APELDOORN – Een bijzonder moment voor de Apeldoornse brandweerlieden. Zij kregen even voor 20.00 uur een melding van een autobrand op de A50 bij Apeldoorn. Tijdens het bestrijden van de brand hebben ze 2 minuten stilte gehouden.

Even voor 20.00 uur kreeg de meldkamer een 112melding binnen dat er een Volvo tijdens het rijden op de A50 in brand was gevlogen. De bestuurder kon ternauwernood zijn voertuig verlaten. Hij belde direct de brandweer die snel ter plaatse was.

Omdat niet direct duidelijk was aan welke kant de auto stond werden zowel de brandweerkorpsen Apeldoorn De Maten als Beekbergen gealarmeerd. De brandweerlieden van de Maten waren als eerste ter plaatse. Bij aankomst stond de voorzijde al volledig in brand. De vlammen waren snel gedoofd maar van het voertuig bleef weinig over.

Tijdens het bestrijden van de brand, stonden de zo’n 15 brandweerlieden 2 minuten stil. Het werk werd om 20.00 uur stipt, neergelegd. De pomp van de brandweerwagen ging uit en de handen van enkele brandweerlieden gingen uit respect op de rug.

Na de twee minuten stilte werd het werk weer hervat. Een bijzonder moment voor de brandweerlieden want dit maak je bijna nooit mee, aldus een van hen.

De verbindingsboog van de A1 naar de A50 was gedurende de bestrijding van de brand afgesloten. De oorzaak van de brand is een technisch mankement.

Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.