Redactie ongeval 0 reactie(s) zo 06 februari 2022, 4:10

Auto belandt in de vangrail op de A1 bij Apeldoorn door aquaplaning

Laatst bijgewerkt: zondag 04:10 uur
APELDOORN – Op de A1 bij Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist de macht over het stuur kwijt geraakt nadat hij door een flinke plas water reed op de snelweg. De automobilist tolde meerdere malen met zijn auto en botste vervolgens tegen de vangrail.

Het ongeluk gebeurde rond 00.45 uur. Hulpdiensten, waaronder twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen de hulpdiensten de zwaar beschadigde auto, tegen de vangrail aan. De drie inzittenden van de auto, twee jongens en een meisje, werden ter plaatse behandeld en onderzocht. Twee van hen zijn ter plaatse behandeld aan lichte verwondingen. Een derde kwam met de schrik vrij. Niemand hoefde na behandeling ter plaatse, mee naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeluk werden de twee rechterrijstroken afgesloten. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept waarna de weg weer kon worden vrijgegeven.

Vanwege het water op de snelweg en dan specifiek boven viaducten, zijn matrixborden aangezet met een snelheidsmaatregel.

Aquaplaning
Aquaplaning vindt meestal plaats als het regent of net geregend heeft en er nog flinke plassen op de weg liggen. Het water kan niet weg, waardoor er een laag water tussen je banden en het asfalt ontstaan. Je rijdt dan als het ware op het water, waardoor je geen directe grip meer hebt op de weg.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.