Redactie brand 0 reactie(s) vr 14 januari 2022, 6:42

Auto in de Apeldoornse Vogelbuurt volledig uitgebrand, buurtbewoners worden wakker van knal

Laatst bijgewerkt: vrijdag 06:42 uur
APELDOORN – Het jaar 2022 is pas net begonnen en de eerste autobrand in Apeldoorn is alweer een feit. Afgelopen nacht brandde er een auto volledig uit aan de Kwartelweg in de Apeldoornse Vogelbuurt.

Rond 01.00 uur werd de brand ontdekt door buurtbewoners die wakker werden van een knal. Toen zij gingen kijken zagen ze een vlammen zij in hun straat. Eerst werd nog gedacht aan de afvalcontainer maar al snel bleek dat de auto van de buren in brand stond. Zij belde direct 112 waarna zowel de brandweer als de politie snel ter plaatse waren.

De brandweerlieden hadden het vuur, wat inmiddels was overgeslagen naar een houten hekwerkje, snel onder controle. De brandweer wist door het snelle ingrijpen te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de coniferenhaag.

De politieagenten namen verklaringen op van omwonenden, terwijl de brandweerlieden nog druk bezig waren met het nablussen van de brand.

De oorzaak van de felle brand wordt nog onderzocht. Morgen zal er in de loop van de dag forensisch onderzoek worden verricht aan de auto.

Het afgelopen half jaar werd Apeldoorn in korte tijd opgeschrikt door meerdere autobranden. Voornamelijk in het zuidelijke deel gingen auto’s in vlammen op. Bij de meeste gevallen was brandstichting de oorzaak. Op camerabeelden was destijds te zien dat een persoon de auto in brand stak.

Of er bij deze brand sprake is van brandstichting is nog onduidelijk, echter houdt de politie daar op dit moment wel rekening mee.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.