Redactie ongeval 0 reactie(s) zo 01 mei 2022, 8:50

Auto over de kop op de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld; snelweg dicht

Laatst bijgewerkt: zondag 08:51 uur
UDDEL – Een auto is zondagochtend op de snelweg A1 bij Uddel meerdere keren over de kop geslagen. De snelweg is daarom compleet dicht. De 112 Melding kwam om 06:30 uur binnen bij de hulpdiensten.

Het voertuig raakte vermoedelijk in de berm en sloeg vervolgens over de kop. De hulpdiensten rukten groot uit, inclusief een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT). De traumahelikopter landde midden op de snelweg.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

De bestuurder van het voertuig raakte bij het ongeval ernstig gewond. Het slachtoffer lag bij aankomst van de hulpdiensten naast het voertuig. Agenten ter plaatse bevestigen dat de bestuurder uit het voertuig is gevlogen nadat deze meerdere keren over de kop was geslagen. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel en onder begeleiding van de MMT arts met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

Snelweg afgesloten
De snelweg tussen Apeldoorn en Barneveld is afgesloten ter hoogte van afrit HoenderlooKootwijk wegens bergingswerkzaamheden. Hoelang dit nog gaat duren is niet bekend. De verkeersongevallen analyse van de politie komt sporenonderzoek verrichten. Omrijden via Arnhem over de A50, A12 en A30.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.