Logo 112Apeldoorn

Redactie ongeval 0 reactie(s) vr 23 juni 2023, 1:59

Auto tegen boom na uitwijken voor dier; bestuurder ongedeerd

HOOG SOEREN – Op de Soerenseweg tussen Apeldoorn en Hoog Soeren heeft donderdagavond een ernstig, eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. De ravage was na het ongeluk enorm. Wonder boven wonder liep de bestuurder nagenoeg geen letsel op.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 23.15 uur. De bestuurder van de Range Rover Sport, reed vanaf Hoog Soeren richting Apeldoorn toen het in een flauwe bocht mis ging. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een dier wat de weg op liep waarna hij in de berm terecht kwam, een boom raakte en vervolgens werd gelanceerd tegen een tweede boom om vervolgens midden op de weg tot stilstand te komen. De auto raakte door de klap behoorlijk in de kreukels.

De hulpdiensten rukten massaal uit, ook de brandweer werd naar de aanrijding toegestuurd omdat de bestuurder in eerst instantie de deur niet open kreeg en dus niet uit zijn auto kon komen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de man echter al naast de auto te staan. Een wonder, want gezien de schade moet het een enorme klap zijn geweest. Van de Range Rover is vrijwel niets meer over. Brokstukken van de auto lagen verspreid over enkele tientallen meters.

De bestuurder is door toegesneld ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Agenten hebben van de man een verklaring opgenomen. Ook heeft hij een alcohol test moeten onder gaan. De man is uiteindelijk door agenten meegenomen naar het politiebureau. Aanleiding hiervoor zou zijn dat de man wat teveel wijntjes op zou hebben gehad. Nader onderzoek zal dit echter moeten uitwijzen.

De Soerenseweg weg was vanwege het ongeluk volledig afgesloten. Een berger heeft de zwaar gehavende auto afgesleept.

Locatie

112 Melding

23:15:39 22-06-23 Aanrijding letsel Soerenseweg Hoog Soeren 345622 Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.