Logo 112Apeldoorn

Redactie brand 0 reactie(s) di 06 december 2022, 4:20

Autobrand aan de Henriette van Eyklaan in Apeldoorn, vuur mogelijk aangestoken

Laatst bijgewerkt: dinsdag 14:36 uur
APELDOORN – Afgelopen nacht zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt door een felle brand aan de Henriette van Eyklaan in Apeldoorn. Eén van de twee auto’s brandde volledig uit.

De brand werd rond 01.20 uur ontdekt waarna direct 112 werd gebeld. De brandweerlieden waren snel ter plaatse. Bij aankomst stond de zilver kleurige Volkswagen al volledig in brand. De brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen Mini. Deze liep desondanks wel flinke schade op.

De brandweer is ongeveer een uur bezig geweest met het bestrijden van het vuur. Van de Zilverkleurige Volkswagen is vrij weinig meer over.

Doordat de auto’s in brand stonden op een parkeerplaats achter een appartementencomplex werden veel bewoners van het complex uit hun slaap gewekt. Enkele van hen kwamen naar buiten om te kijken hoe groot de schade was aan de geparkeerde auto’s.

De oorzaak van de felle brand is nog onduidelijk maar de politie houdt er rekening mee dat het vuur is aangestoken. De agenten hebben verklaringen opgenomen van bewoners.

De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben contact op te nemen met de politie. Ook als er mensen zijn die in de omgeving van de Henriette van Eyklaan camera’s hebben hangen waarop tussen 01.00 uur en 01.30 uur iets verdachts te zien is, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Agenten hebben rondom de zwaar beschadigde auto’s een lintje gespannen. De forensische opsporing gaat dinsdag in de loop van de ochtend verder onderzoek doen.

Video

112 Melding

01:22:22 06-12-22 P 1 BON-06 BR wegvervoer (Auto) Henriette van Eyklaan Apeldoorn 062631 Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Bevelvoerder beroepsploeg)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.