Logo 112Apeldoorn

Natuurbrand
Redactie brand 0 reactie(s) ma 15 augustus 2022, 19:08

Bermbrand langs de A28 onder controle, verkenningsvliegtuig Charly ontdekt nieuwe brand bij Elspeet

HULSHORST / ELSPEET – Bermbrand langs de A28 bij Hulshorst is onder controle door snelle inzet van de brandweer. Hierdoor is de brand beperkt gebleven tot 5*15m2. Geen dreiging meer voor overslag naar aangrenzende natuur. Het treinverkeer ondervond geen overlast van de rook.

Het vliegtuigje van de luchtsurveillance (Charly) heeft in de buurt van de eerste brand aan de A28 ter hoogte van de Brandsweg in Elspeet een ander beginnend natuurbrandje ontdekt. De eerste eenheden zijn ter plaatse en de situatie lijkt onder controle. De brand was zo’n 15*20m2.

Verkenningsvliegtuig Charly

Verkenningsvliegtuig Charly stijgt meestal op in het Gelderse Teuge. Via de Veluwe vliegt het naar de provincie Utrecht, waar het via de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Rhenen helemaal tot in het noorden van de provincie vliegt, rond Soest en Baarn. In het toestel zitten een piloot en een waarnemer van de veiligheidsregio.

Charly is eigenlijk niet de naam van het vliegtuig, maar de codenaam van het natuurgebied dat wordt bewaakt. Charly staat dus voor de Utrechtse Heuvelrug. De Veluwe en Overijssel, bijvoorbeeld, hebben de codenamen Ajax en Oscar.

Fase 2

Voor de regio Noord,- en Oost Gelderland is fase 2 van kracht. Het risico dat een natuurbrand ontstaat is dan groter. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Grondbezitters, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert.

Mensen wordt gevraagd bij barbecueën blusmiddelen bij de hand te houden, geen open vuur te maken in de natuur, geen glas te laten slingeren en niet in de natuur te roken.

112 Elspeet

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Elspeet lees je in onze categorie 112 Nieuws Elspeet. Alle 112 alarmeringen uit Elspeet kan je live volgen via 112 meldingen Elspeet.

112 Melding

18:03:38 15-08-22 P 1 BON-08 (Pel. GW NBB 1) BR bos (Uitbr.: zeer hoog) A28 Li 60,6 Hulshorst 069291 061562 062561 071097 Brandweer Apeldoorn (Uddel) (Bevelvoerder)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.