Logo 112Apeldoorn

Redactie overig 0 reactie(s) wo 28 december 2022, 1:07

Beschonken bestuurder van de weg gehaald in Apeldoorn dankzij oplettende automobilisten

Laatst bijgewerkt: woensdag 07:10 uur
APELDOORN – Dankzij oplettende automobilisten is een beschonken bestuurder dinsdagavond door de politie van de weg geplukt in Apeldoorn. De bestuurder bleek hardleers en maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Rond 21.00 uur zag een automobilist op de Edisonlaan, de witte auto rijden met aan de voorzijde flinke schade. De bestuurder van het witte voertuig bleef voor groenlicht bij de verkeerslichten stilstaan waarop meerdere automobilisten claxonneerden. De man reageerde traag en had vervolgens een nogal wisselvallige rijstijl. Een van de automobilisten belde de politie omdat hij het niet vertrouwde en het idee had dat de bestuurder onder invloed was.

De bestuurder van de witte auto stopte bij een benzinestation langs Kanaal Noord, al vrij snel waren meerdere politiewagens ter plaatse. De bestuurder van de auto moest blazen en hij bleek veel te veel te hebben gedronken. In de auto troffen de agenten zelfs nog een geopend blikje bier aan. Omdat de agenten de man zelf niet hebben zien rijden konden ze hem enkel een rijverbod opleggen. Ook bleef nog onduidelijk waardoor de schade aan de voorzijde van de auto kwam. Omdat de agenten het idee hadden dat de man toch weer zou gaan rijden besloten zij om in de omgeving van het benzinestation te blijven.

Het voorgevoel van de agenten bleek te kloppen. Nog geen vijf minuten nadat de agenten waren vertrokken stapte de beschonken bestuurder weer achter het stuur en reed weg. De agenten gaven de man een stopteken maar deze negeerde hij. Nadat de agenten met drie politiewagens de auto van de man op de Laan van de Dierenriem hadden ingeboxt (het klem zetten van zijn auto) kon de bestuurder worden aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto werd op een parkeerplaats neergezet.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.