Bestuurder van bakwagen ruim een uur bekneld bij ernstig ongeval op de A50
Redactie ongeval 0 reactie(s) di 12 juli 2022, 5:33

Bestuurder van bakwagen ruim een uur bekneld bij ernstig ongeval op de A50

Laatst bijgewerkt: dinsdag 05:48 uur
BEEKBERGEN – Bij een zeer ernstig ongeluk op de A50 bij Beekbergen is afgelopen nacht een chauffeur van een bakwagen zwaargewond gewond geraakt. Vanwege de ernst van het ongeluk landde er een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) op de snelweg.

Wat is een Mobiel Medisch Team?

Als iemand ziek is of een ongeluk heeft gehad, wordt hij meestal naar het ziekenhuis gebracht. Soms moet het ziekenhuis naar de patiënt of het slachtoffer komen. Dat gebeurt als er direct specialistische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een groot of ernstig ongeluk. Of als iemand ernstig ziek is. Dan komt het Mobiel Medisch Team (MMT) in actie. Het MMT is vooral bekend van hun helikopter, de MMT-helikopter, ook wel traumahelikopter of lifeliner genoemd.

Rond 02.00 uur ging het mis op de A50 vanaf Arnhem richting Apeldoorn. Ter hoogte van Beekbergen knalde de bestuurder van de bakwagen achterop een trailer van een vrachtwagen. De bakwagen kwam vervolgens tegen de vangrail tot stilstand. Hulpdiensten rukten massaal uit, vier brandweerwagens, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plekke. Het laatst genoemde landde midden op de inmiddels volledig afgesloten snelweg.

De chauffeur van de bakwagen zat bekneld in zijn voertuig en kon pas na een uur door de brandweer worden bevrijd uit zijn benarde positie. Het slachtoffer werd vervolgens overgedragen aan het ambulancepersoneel en de arts van de traumahelikopter.

Het slachtoffer, een man, werd nadat deze was gestabiliseerd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De snelweg was gedurende de hulpverlening volledig afgesloten vanaf Arnhem richting Apeldoorn, verkeer moest er bij afrit Hoenderloo af en dan binnen door.

De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeluk. Nadat het onderzoek was afgerond werd de bakwagen door een berger afgesleept. De vrachtwagen kon op eigen kracht zijn weg vervolgen. Wel onder politie begeleiding gezien de achterkant van de trainer zwaar beschadigd was en hierdoor niet meer verlicht was.

Doordat de vangrail ook beschadigd was geraakt moest ook deze gerepareerd worden. Hierdoor bleef een deel van de snelweg bijna de gehele nacht afgesloten.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.