Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 26 juli 2023, 17:21

Blauwalg aangetroffen in vijver Moeflonstraat

APELDOORN – Waterschap Vallei en Veluwe heeft blauwalgen aangetroffen in de vijver aan de Moeflonstraat in Apeldoorn. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water. Blauwalgen vormen vaak een dunne drijflaag op het water. Gemeente Apeldoorn heeft waarschuwingsborden geplaatst.

Gevaar voor volksgezondheid

Mensen die in contact komen met het water kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. Dat kan gebeuren bij het inslikken van water of als mensen via de huid of ogen in contact komen met de blauwalgen. Voor mensen die toch in aanraking komen met het water is het voldoende om daarna goed te douchen. Kleine kinderen zijn kwetsbaarder, omdat zij vaak meer water binnenkrijgen dan volwassenen. Dieren die het water drinken, kunnen ernstig ziek worden of er zelfs aan overlijden. Bij honden die ziek worden is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier met blauwalgen in aanraking is geweest.

Waarschuwingsbordjes

De gemeente heeft waarschuwingsbordjes bij de vijver geplaatst. We raden mensen aan om contact met het water te vermijden. En honden niet in de sloot te laten zwemmen of van het water te laten drinken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.