Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 17 mei 2023, 15:49

Blauwalgen aangetroffen in vijver in het Kanaalpark

APELDOORN – Waterschap Vallei en Veluwe heeft blauwalgen aangetroffen in de vijver in het Kanaalpark in De Maten. Het gaat om het stuk tussen de Matenhal en Dagelijks Leven. Mensen wordt aangeraden om contact met het water te vermijden en honden er niet te laten zwemmen of van het water te laten drinken. De gemeente plaatst waarschuwingsborden en is bezig met de bestrijding van de blauwalg.

De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water. Ze ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water. Het is niet mogelijk om het water te verversen, omdat het stilstaand water is.

Gevaar voor volksgezondheid

Bij contact met het water kunt u huiduitslag of maag- en darmproblemen krijgen. Dat kan gebeuren bij het inslikken van water of als u via de huid of ogen in contact komt met de blauwalgen. Komt u toch in aanraking met het water, dan is het voldoende om daarna goed te douchen. Kleine kinderen zijn kwetsbaarder, omdat zij vaak relatief meer water binnenkrijgen dan volwassenen. Dieren die het water drinken, kunnen ernstig ziek worden of er zelfs aan overlijden. Bij honden die ziek worden is het verstandig om bij een bezoek aan de dierenarts te melden dat het dier met blauwalgen in aanraking is geweest.

Meer informatie over blauwalg is te vinden op de website van Waterschap Vallei en Veluwe, www.vallei-veluwe.nl/blauwalg .

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.