Boerenprotesten op meerdere plekken in Oost Nederland
Redactie overig 0 reactie(s) do 04 augustus 2022, 22:06

Boerenprotesten op meerdere plekken in Oost Nederland

Laatste update: 4 aug 2022 22:06 uur

REGIO – Op meerdere plekken in Oost Nederland zijn boeren momenteel bezig met actie voeren. Zo staat er een groep boeren langs de A1 bij Terschuur en langs de A1 bij Markelo, ook heeft een groep boeren de Nederlandse vlag onderste boven opgehangen bij Apeldoorn.

Wat betekent de omgekeerde Nederlandse vlag?

In het hele land hangen Nederlandse vlaggen, ondersteboven. Het is een protest tegen de nieuwste stikstofplannen.

De omgekeerde vlag werd voor het eerst gebruikt in 2019 tijdens boerendemonstraties in Den Haag, en dook vervolgens op bij demonstraties tegen het coronabeleid, vorig jaar. Het is een teken dat stamt uit de zeevaart: een omgekeerde vlag betekende vroeger dat het schip in nood verkeerde. Sinds een maand zie je ze overal op het platteland.

Op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn ter hoogte van Terschuur, staan een groep boeren met hun trekkers, ook hebben ze een grote stapel afval in brand gestoken. De brandweer en politie zijn ter plaatse. De brandweer is bezig om het vuur te bestrijden. Langs de A1 bij Markelo staan zo’n 25 a 30 trekkers van actiegroep Voll Gass. Ook zij proberen aandacht te krijgen voor de stikstofproblemen.

Een clubje boeren heeft met behulp van een hoogwerker de Nederlandse vlag aan meerdere lantaarnpalen opgehangen langs de Deventerstraat en de Rijksstraatweg tussen Apeldoorn en Teuge. Aan beide kanten van de weg hangen inmiddels aan de lantaarnpalen de omgekeerde Nederlandse vlag.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons