Redactie brand 0 reactie(s) di 27 december 2022, 16:36

Brand in stapel huishoudelijk afval zorgt voor veel rook in de Apeldoornse wijk Orden

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16:36 uur
APELDOORN – Een felle brand in een flinke stapel huishoudelijk afval aan de Chamavenlaan zorgde dinsdagmiddag voor een flinke rookontwikkeling in de Apeldoornse wijk Orden. De brand zou volgens een omwonende zijn aangestoken door twee kleine kinderen met vuurwerk.

Rond 15.45 uur werd de brand ontdekt. De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Naast een ondergrondse container hebben mensen laminaat, een bankstel, een kastje, je kan bijna wel stellen de halve inboedel neergezet. De vlammen sloegen op dat moment enkele meters hoog. De toegesnelde brandweerlieden hadden het vuur snel geblust.

Een getuige meldde bij de politie dat hij twee kleine kinderen met vuurwerk had gezien rondom het afval. De politie gaat er dan ook vanuit dat zij de brand hebben aangestoken. Zij hebben het afval uit elkaar getrokken om goed de smeulende resten af te blussen.

De gemeente is in kennis gesteld om het afval zo spoedig mogelijk op te halen zodat er niet nog meer in brand wordt gestoken.

Gedurende de inzet van de brandweer was de Chamavenlaan volledig afgesloten.

Deel dit artikel

112 Melding

15:44:03 27-12-22 P 1 BON-11 BR afval Eburonenstraat Chamavenlaan Apeldoorn 062631 Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Monitorcode)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.