Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 17 februari 2022, 16:52

Buitendorpen van Apeldoorn worden aangesloten op glasvezelnetwerk

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:52 uur
APELDOORN – Gemeente Apeldoorn en Glaspoort hebben op woensdag 16 februari een samenwerkingsovereenkomst getekend om de uitrol van glasvezel in 7 dorpen en op 9 bedrijventerreinen mogelijk te maken. In de tweede helft van dit jaar worden de werkzaamheden gestart in Hoog Soeren. In totaal worden ruim 4600 woningen en 1600 bedrijfspanden aangesloten.

In de samenwerkingsovereenkomst spreken de gemeente Apeldoorn en Glaspoort de ambitie uit om de dorpen Hoog Soeren, Beekbergen, Hoenderloo, Klarenbeek, Lieren en Loenen en Uddel, alsmede de bedrijventerreinen Kayersmolen, Kuipersveld, Malkenschoten, Vlijtseweg-Sleutelbloem, Bedrijvenpark Apeldoorn Noord, Stadhoudersmolen, Ecofactorij, Apeldoorn-Noord II en Brouwersmolen aan te sluiten op glasvezel. De volgorde van de uitrol wordt nader bepaald. Inwoners en bedrijven worden vooraf geïnformeerd.

Een betrouwbaar en snel glasvezelnetwerk
Wethouder Wim Willems: “In de huidige samenleving kunnen we niet meer zonder goed en snel internet. In de afgelopen jaren hebben we daarom hard gewerkt om de stad Apeldoorn en bijna alle dorpen aan te sluiten op glasvezel. Nu dat bijna klaar is, gaan we aan de slag met de rest van het buitengebied en krijgen de andere dorpen keuzevrijheid. Ik ben er trots op dat we in zo’n snelle tijd bijna al onze inwoners en bedrijven de mogelijkheid bieden voor snel internet.”

Jan-Willem Scheerder, directeur Glaspoort: “Gemeente Apeldoorn is een van de grootste gemeentes van Nederland. Met de uitrol van glasvezel in de 7 dorpen en op de 9 bedrijventerreinen, leggen wij samen met de gemeente een fundament voor de toekomst. Ik dank de gemeente voor de prettige samenwerking.”

Glasvezelaansluiting op het open netwerk van Glaspoort
Indien bewoners of bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Versnelde glasvezel uitrol
Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat ons betreft wordt glasvezel de standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort ben je klaar voor de toekomst.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.