Logo 112Apeldoorn

Redactie overig 0 reactie(s) do 09 maart 2023, 15:08

Busstaking veroorzaakt overlast in Apeldoorn; autistische jongen in paniek

APELDOORN – In Apeldoorn rijden al de gehele ochtend (bijna) geen bussen meer. Buschauffeurs hebben hun werk plotseling neergelegd. De chauffeurs hebben hun werk neergelegd omdat het moeder bedrijf EBS van RRReis hun beloftes niet na is gekomen omtrent de dienstregelingen en opstaptijden.

Door de staking staan er zo’n 20-tal bussen stil bij het Apeldoorns station. De bussen rijden niet en reizigers komen daar pas achter als ze bij de bus aan komen. De deuren van de bussen zijn gesloten en boven een enkele bus staat “Geen Dienst”. De reizigers balen als een stekker. Zo laat Corrine via Twitter het volgende weten: “Woest ben ik. Geheel onaangekondigd werden reizigers uit de bus gezet in Apeldoorn door spontane staking. Mijn autistische zoon in paniek, kon nergens meer heen. Vertrouwen in zelfstandig reizen volledig weg. Aangekondigd staken oké, schade aanrichten bij kwetsbare groep niet.”


Hoelang de staking nog gaat duren is niet bekend. Volgens de chauffeurs willen zij eerst dat er gepraat wordt voordat er weer wordt gereden. De FNV is op dit moment naar Apeldoorn toe gekomen om te bemiddelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.