Logo 112Apeldoorn

Chauffeur vuilniswagen dumpt afval op straat vanwege beginnende brand
Redactie brand 0 reactie(s) do 11 augustus 2022, 16:09

Chauffeur vuilniswagen dumpt afval op straat vanwege beginnende brand

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:09 uur
APELDOORN – Een klein beginnend brandje in een vuilniswagen is donderdagmiddag op tijd ontdekt door de chauffeur van de vuilniswagen. Hij bedacht zich geen moment toen hij rookontwikkeling zag in de bak en kiepte de container leeg met het gevolg dat het vuilnis op de stoep bij een bedrijf lag.

De brandweer kreeg even voor half één, een 112 melding binnen dat er een vrachtwagen in brand zou staan op de Arnhemseweg in Apeldoorn, ter hoogte van de SMN Post. Bij aankomst van de brandweer bleek de chauffeur van de vuilniswagen het vuilnis al op straat te hebben gedumpt. Het vuilnis dat bestond uit huishoudelijk afval lag voor de ingang van het SMN post kantoor. De brandweerlieden hadden het smeulende brandje snel geblust en onder controle.

Wat de oorzaak is geweest, is niet bekend. Vaak ontstaan dit soort brandjes door dat mensen batterijen weg gooien. Deze kunnen dan in de container gaan ontladen waardoor er dus brand ontstaat. Of dat hier ook het geval is, kan de brandweer niet zeggen.

Circulus, het afvalverwerkingsbedrijf dat het vuilnis in Apeldoorn ophaalt, zorgt ervoor dat het op straat gegooide afval weer wordt opgeruimd, wel gaan die opruim werkzaamheden zeker nog geruime tijd in beslag nemen.

112 Melding

12:26:05 11-08-22 P 1 BON-06 BR wegvervoer (vrachtauto) Connexxion ATC Arnhemseweg Apeldoorn 062661 062631 Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Bevelvoerder beroepsploeg)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.