Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 06 oktober 2023, 15:40

De strooiwagens rijden weer door heel Apeldoorn

APELDOORN – Strooiwagens in oktober? Ja dat ziet u goed. Het vriest nog niet, maar zaterdag 7 oktober rijden er strooiwagens door heel Apeldoorn. Ze gaan testritten rijden. We controleren of alle wagens nog goed werken, of alle obstakels van de weg zijn en of er wijzigingen in de routes zijn. In totaal gaat het om zo’n 750 kilometer aan wegdek. Alleen het zout laten we nog even achterwege. Zo komen we, zodra het echt nodig is, niet voor verrassingen te staan.

Routes

Als er gladheid wordt verwacht, dan brengen we met strooiers op vrachtauto’s en tractoren nat zout aan op de weg. Zo waait het zout niet van het wegdek af. De strooiwagens rijden volgens een vast schema. Denk hierbij aan hoofdwegen en fietspaden, busroutes, bedrijventerreinen, wegen naar openbare voorzieningen als scholen en verzorgingstehuizen en in woonwijken.

Preventief strooien

Strooiwagens gaan in tijden van gladheid uren van tevoren de weg op. We strooien zo veel mogelijk ’s avonds preventief, omdat het in de morgen vaak glad wordt. Tot in de loop van de volgende ochtend zijn de gestrooide wegen dan goed en veilig begaanbaar.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.