Logo 112Apeldoorn

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 03 augustus 2022, 5:24

De Tegeltaxi haalt binnenkort uw oude tegels op

APELDOORN – Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit kan wateroverlast en hittestress veroorzaken. Dit komt doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Al die stenen verkoelen niet als het erg warm is, en laten geen water door als het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of kelders inlopen. Meer groen helpt dit voorkomen.

De gemeente helpt u graag een handje bij het ontstenen van uw tuin. Wij komen deze zomer door heel Apeldoorn kosteloos de tegels ophalen die u zelf uit uw tuin heeft verwijderd. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe.

De Tegeltaxi rijdt van eind augustus tot begin oktober. Op www.apeldoorn.nl/tegeltaxi kunt u zien wanneer de Tegeltaxi in uw buurt komt. Ook vindt u hier het aanmeldformulier.

Voorwaarden:

  • De Tegeltaxi haalt alléén tegels op. Overig materiaal zoals houten vlonders, grind of puin kunnen we helaas niet meenemen.
  • U vervangt uw oude tegels niet voor nieuwe.
  • U maakt een voor en na foto: een foto van de situatie waar de stenen uit gaan, en een foto van de ontsteende situatie.

NK Tegelwippen

Misschien heeft u al eens iets in de media voorbij zien komen over het NK Tegelwippen. Door heel Nederland strijden tot en met 31 oktober verschillende gemeenten met elkaar. Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. U kunt Apeldoorn vooruit helpen in het landelijke klassement door uw verwijderde tegels op te geven via www.nk-tegelwippen.nl. Dit is geen voorwaarde om gebruik te maken van de Tegeltaxi.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.