Redactie ongeval 0 reactie(s) wo 28 december 2022, 7:15

Deel van windmolen valt van trailer en blokkeert snelweg bij Beekbergen

Laatst bijgewerkt: woensdag 07:27 uur
BEEKBERGEN – Een deel van een windmolen blokkeert momenteel een groot deel van knooppunt Beekbergen bij Apeldoorn. In een bocht van de A1 naar de A50 toe richting Arnhem, is de windmolen van de trailer los geschoten waardoor deze van het talud naar beneden is gegleden en op de A50 richting Deventer terecht is gekomen. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

Het voorval vond rond 02.30 uur plaats. Rijkswaterstaat sloot direct de A50 -> A1 richting Deventer af omdat daar de windmolen op terecht is gekomen. Ook de A1 richting de A50 (Deventer -> Arnhem) is afgesloten wegens bergingswerkzaamheden. Er mag van geluk worden gesproken dat er ten tijde van het voorval geen auto op de A50 reed, anders had het wellicht wel heel anders kunnen aflopen.

Omdat het gaat om een zeker 15 lange deel van de windmolen is het bergen daarvan lastig. Zeker ook omdat die van het talud is afgeschoten en hierdoor verticaal naar beneden ligt op de ondergelegen rijbaan. Met behulp van een hijskraan moet de windmolen weer op een trailer worden gelegd.

Hoelang de berging nog gaat duren is niet bekend maar dit gaat zeker nog wel enige tijd in beslag nemen. Of het verkeer daar in de ochtend spits hinder door gaat ondervinden is dan enkel een kwestie van tijd.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.