Redactie zakelijk 0 reactie(s) do 31 maart 2022, 19:39

Dit is waarom fietsen juist nu een goed idee is

Fietsen wordt er in Nederland met de paplepel ingegoten. Het hoort bij de ontwikkeling. Kinderen leren al heel vroeg fietsen en worden ook al vanaf zeer jonge leeftijd op de fiets meegenomen. In het buitenland staan we dan ook bekend om onze overvolle fietsenstallingen en fantastische infrastructuur voor de fietsers. Toch zijn we door de jaren heen wel minder gaan bewegen. Vooral mensen tussen de 18 en 40 jaar fietsen minder. Steeds vaker laten zij de fiets staan en pakken ze de auto. Dit terwijl jongeren en senioren juist weer vaker op de fiets te vinden zijn. 

Klopt het echt dat we – zodra we ons rijbewijs hebben behaald – sneller de voorkeur geven aan de auto? Misschien. Toch zijn er genoeg redenen om juist nu meer te gaan fietsen. Fietsen is namelijk voor iedereen. Het maakt niet uit of je zonder versnellingen fietst, een elektrische fiets pakt of met de bakfiets aan de slag gaat, de voordelen blijven hetzelfde. Nog wel wat extra motivatie nodig? Dit is waarom fietsen júist nu een goed idee is. 

Extra weerstand opbouwen 
Het zal niemand zijn ontgaan dat we de afgelopen twee jaar in een enorme gezondheidscrisis hebben geleefd. Deze is nog verre van over. Nog altijd is het coronavirus onder ons en niemand kan ons vertellen hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Voor nu lijkt het erop alsof we het ergste achter de rug hebben. Toch kan dit tijdens het griepseizoen weer zomaar veranderen. Daarom kan het geen kwaad om juist nu wat extra aandacht aan de weerstand te besteden. Door meer buiten te komen en flink meer te gaan bewegen, geef je jouw weerstand een boost. Zo ben je minder bevattelijk voor virussen en zal je hier minder erg ziek van worden. 

Geen benzinekosten 
Geen benzinekosten. Dat klinkt juist nu als muziek in de oren. De prijzen bij het benzinestation zijn namelijk niet mis. Sinds de Oekraïne-oorlog zijn de prijzen de pan uit gerezen. Niet iets waar we heel gelukkig van worden. Die kleine ritjes naar de supermarkt of school zijn dan ook niet rendabel en iets wat je liever zou willen laten. Daarom is het verstandiger om die auto wat vaker te laten staan en in plaats daarvan de auto te pakken. Zelfs een investering in een nieuwe (elektrische) fiets is een goed idee. De kosten voor deze fiets verdien je binnen een paar maanden alweer terug als je de auto vaker laat staan of zelfs volledig weg kunt doen. Maak je ook nog eens gebruik van een aanbieding elektrische fiets? Dan zal je de kosten binnen no-time terugverdiend hebben. 

Extra vet verbranden 
Ben na de winter wat aangekomen? Dan ben je zeker niet de enige. De meeste mensen komen in de winter door te weinig bewegen en het eten van zware kost wat aan. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je voor de zomer weer in shape kunt komen. Fietsen blijkt één van de meest effectieve bewegingsvormen te zijn om snel wat extra vet te verbranden. Goed wanneer je op je lijn wilt letten dus. 

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons