Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 22 oktober 2021, 19:50

Dit zijn de grote online marketing trends en ontwikkelingen

Ben jij benieuwd wat de grote online marketing trends en ontwikkelingen zijn? Wij zochten uit wat er nu vooral op communicatie opleidingen aan bod komt en met welke trends jij zeker al aan de slag moet gaan. Lees snel verder en ontdek de nieuwste trends op het gebied van online marketing.

Voice search
Wil je een online marketing opleiding gaan doen, dan zal je zeker meer leren over voice search. Dit is namelijk een van de grootste trends op dit moment. Veel huishoudens maken momenteel gebruik van de smart speaker. Dit is niet alleen een speaker waarop muziek wordt afgespeeld, maar ook wordt gebruikt om informatie te verkrijgen. Denk aan het laatste nieuws en het weerbericht. Ook kun je een zoekopdracht inspreken en mails laten voorlezen. Voice Search is een van de meest innovatieve trends. Zo is het zelfs mogelijk om met je stem eten te bestellen en zal dit steeds populairder en belangrijker worden. Wanneer je je hier nu al in verdiept, kun je hier veel voordelen uithalen en koploper worden op dit gebied.

Persoonlijke content marketing
Ook persoonlijke content marketing wordt steeds belangrijker. Je kunt door de verkeerde content te kiezen een hele campagne verpesten. En dat wil je niet. Met de juiste content wordt je goed gevonden en geef je precies de informatie die jouw doelgroep zoekt. Het is dan ook de kers op de taart van de customer journey en zorgt ervoor dat een klant een goed gevoel bij jouw bedrijf heeft. Richt je je op persoonlijke contentmarketing en spreek je je klanten persoonlijk en op de juiste manier aan, dan kun je je conversie en ook je omzet hoger maken.

Storytelling
Ook storytelling is een trend waar steeds meer bedrijven voor kiezen. Hierbij worden de emoties opgezocht, waardoor de potentiële klant een band met het bedrijf opbouwt en zich zal kunnen verplaatsen in het bedrijf. Je denkt als consument dan eerder dat de adverteerder je begrijpt en gaat dan ook eerder met ze in zee. Investeren in storytelling loont dan ook zeker.

Video marketing
Ook video marketing wordt naast storytelling steeds belangrijker. Video is dusdanig populair dat TikTok en Youtube echt aan de top staan. Voor marketeers is het dan ook zeker aan te raden om gebruik te maken van video marketing, want er worden steeds meer video’s gekeken.

Wat zijn jouw favoriete online marketing trends?

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons