Redactie brand 0 reactie(s) wo 04 mei 2022, 15:43

Duo loopt ernstige brandwonden op door brand in transformatorhuisje Apeldoorn

Laatste update: 11 maanden geleden

APELDOORN – Twee mannen hebben woensdag ernstige brandwonden opgelopen bij een brand in een transformatorhuisje in Apeldoorn. Zij zijn met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk wilden zij koper stelen, aldus de politie.

De twee liepen volgens een woordvoerder van de politie ernstige brandwonden aan armen en gezicht op. Voorbijgangers zagen rook en hoorden gegil en alarmeerde daarop de hulpdiensten. De brandweer schaalde in eerste instantie snel op naar het sein middelbrand, twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst waren snel ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brandweerlieden hebben de gewonden gekoeld in afwachting van het ambulancepersoneel. Drie ambulances en een traumahelikopter namen de zorg over de gewonden over. De twee zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het is nog onduidelijk hoe de brand in het vrijstaande transformatorhuisje aan Kanaal Zuid is ontstaan. Door de brand zaten zo’n 400 panden in de omgeving enige tijd zonder stroom. Inmiddels is de stroomstoring verholpen; aldus Liander.

De recherche en forensische opsporing doen onderzoek naar de brand.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.