Redactie zakelijk 0 reactie(s) ma 07 maart 2022, 20:53

Een ‘nieuwe’ badkamer voor een prikkie

Laatst bijgewerkt: maandag 20:53 uur

Is jouw badkamer nog functioneel maar ben je toe aan wat nieuws? Wij geven je een paar tips zodat je jouw dag elke dag met een grote glimlach begint omdat je badkamer er weer fantastisch uitziet!

Schilderen
Ongeacht welke ondergrond je hebt, met een kwast en een goede pot verf kom je al een heel eind. 

Tegels heb je in geglazuurde en ongeglazuurde varianten. Waarschijnlijk volledig onnodig om te zeggen maar we doen het toch: pas hier je verf op aan. Er zijn speciale tegelverven die zorgen voor een goede hechting en dekking. Voor je aan de slag gaat moet je de tegels goed ontvetten door echt even goed te boenen en schuur ze vervolgens licht op. Leg een stucloper op de vloer, plak de kranen af en het echte werk kan beginnen.

Breng de verf royaal aan en werk van boven naar beneden. Zo voorkom je dat de nieuwe verf die door eerder aangebracht verf druipt. Rol lange banen om streepvorming te voorkomen. 

Heb je een ongetegelde wand in je natte ruimte, zorg dan dat je een goede waterafstotende primer gebruikt die geschikt is voor vochtige ruimtes. Hierdoor hechten de grond- en toplaag beter en zal de verf minder snel loskomen.

Vind je het spannend om zelf te schilderen? Je kunt ongetwijfeld een schilder in Apeldoorn vinden die dit klusje graag voor jou wil klaren!

Behang
Voor een badkamer denk je snel niet aan een behangetje. Echter zijn er tegenwoordig speciale behangsoorten die goed tegen vocht kunnen. Je kan het niet in de natte ruime zelf aanbrengen maar de wand boven de wasbak leent zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Je kan kiezen voor een luxe uitstraling waardoor je je elke ochtend in een 5-sterren hotel waant. 

Vloer
Ook de vloer van de badkamer is vrij simpel aan te pakken. Tegels kan je net als de wandtegels voorzien van een nieuw kleurtje. Wil je iets anders? Zal je de vloer eerst moeten egaliseren. Daarna zijn er legio mogelijkheden zoals PVC, hout, een gietvloer of zelfs kurk!

Accessoires
Voor die laatste finishing touch zoek je nog gave accessoires die passen bij je nieuwe stijl. Shampoo en bodywash kan je overgieten in mooie glazen pompjes voor dat echte luxe gevoel. Stijl de badkamer af met een gave spiegel, een nieuwe badmat, eventueel mooie bakjes waar je overige toiletartikelen in kunt opbergen en als je ruimte hebt een mooie (open) kast waar je handdoeken en overige spullen in kwijt kunt. 

Nu je de smaak te pakken hebt, wat wordt het volgende project?

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.