Logo 112Apeldoorn

Redactie brand 0 reactie(s) vr 07 juli 2023, 2:29

Elektrische auto in vlammen op parkeerterrein van recreatieplas Bussloo in Wilp

WILP – Een elektrische auto is donderdagavond volledig in vlammen opgegaan op het parkeerterrein van recreatieplas Bussloo in Wilp. De oorzaak van de brand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Even voor middernacht kreeg de brandweer een 112 melding binnen dat er een auto in brand zou staan op een parkeerplaats langs de Kneuterstraat. De brand werd ontdekt door twee voorbijgangers die onderweg waren naar huis. Zij vertelden dat zij een oranje gloed zagen en eerst dachten dat het een groot kampvuur was. Toen ze beter gingen kijken bleek het een auto te zijn die volledig in brand stond.

De gealarmeerde brandweerlieden uit Twello waren snel ter plaatse. Bij aankomst bleek de auto al zo goed als helemaal uit te zijn gebrand. Alleen het frame van de auto was over. De brandweer doofde het vuur al ging dat niet geheel eenvoudig.

De auto bleek namelijk elektrisch te zijn. Om die reden werd er een adviseur gevaarlijke stoffen en een officier van dienst ter plaatse gevraagd.

De oorzaak van de brand is niet bekend en zal ook een raadsel blijven gezien er van de auto vrij weinig over is. De politie sluit echter brandstichting niet uit.

Het wrak zal door een berger worden afgesleept.

112 Wilp

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Wilp lees je in onze categorie 112 Nieuws Wilp. Alle 112 alarmeringen uit Wilp kan je live volgen via 112 meldingen Wilp.

112 Melding

23:47:03 06-07-23 P 1 BON-01 BR wegvervoer (Auto) Stronkseweg Wilp 063631 Brandweer EVA (Twello) (Bevelvoerder)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.