Redactie ongeval 0 reactie(s) vr 25 november 2022, 7:40

Fietser tientallen meters meegesleurd op voorruit van auto bij ongeval in Apeldoorn

Laatste update: 25 nov 2022 13:59 uur

APELDOORN – Een 20-jarige fietser is donderdagavond ernstig gewond geraakt nadat deze werd geschept door een automobilist en vervolgens tientallen meters is meegesleurd op de voorruit van de auto. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de Zutphensestraat ter hoogte van de spoortunnel. Een fietser stak plotseling de Zutphensestraat over en werd geschept door een automobilist. De automobilist gaf aan door de schrik gas te hebben geven in plaats van te remmen. Hierdoor werd de fietser zeker zo’n 30 meter mee gesleurd op de voorruit van de auto. De fiets van het slachtoffer vloog door de lucht en belandde boven aan de spoortunnel. De auto zelf kwam pas na ongeveer zo’n 70 meter tot stilstand.

Omstanders die het ongeluk zagen gebeuren schoten direct te hulp en belden 112. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de gewonden. De fietser raakte ernstig gewond. Vanwege de ernst van zijn verwondingen werd er een trauma- arts per helikopter ingevlogen. De arts is vervolgens in de ambulance gestapt waarna deze met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle is gereden.

Naast de fietser, raakten ook drie van de vier inzittenden van de auto gewond. Zij liepen door rondvliegend glas van de voorruit en dakruit, verwondingen op aan hun gezicht. Zij zijn ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit de gemeente Voorst, is aangehouden voor verhoor. Dat is een standaard procedure bij ernstige aanrijdingen.

De brandweer heeft een tent boven de auto geplaatst omdat het enige tijd hard regenden en de regen in de auto terecht kwam.

De verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het onderzoek heeft tot diep in de nacht plaatsgevonden. De Zutphensestraat was tussen de Deventerstraat en de Laan van Erica uren lang afgesloten.

Deel dit artikel

Reacties

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x