Flinke heide brand langs de Aardhuisweg in Uddel, brandweer rukt groots uit
Redactie brand 0 reactie(s) za 03 september 2022, 5:57

Flinke heide brand langs de Aardhuisweg in Uddel, brandweer rukt groots uit

Laatste update: 7 maanden geleden

UDDEL – Voor de derde keer in een week tijd heeft er afgelopen nacht een flinke heide brand gewoed langs de Aardhuisweg in Uddel. Zeker tientallen meters aan heide gingen in vlammen op.

Rond 03.15 uur kwam de eerste melding bij de meldkamer binnen. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’ en kwam met veel materieel ter plaatse. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens bleek het te gaan om een serieuze brand. De vlammen grepen vanwege de droogte snel om zich heen. Tientallen vierkante meters aan natuur gingen in een rap tempo in vlammen op.

Doordat de brandweer snel op schaalde en daarom snel veel blusvoertuigen ter plaatse hadden, kon verdere uitbereiding worden voorkomen.

Oorzaak

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De twee eerdere branden waren aangestoken, bij een van de branden werd toen zelfs aanmaakblokjes aangetroffen. Ook deze keer gaat de politie uit van brandstichting. De politie doet daarom verder onderzoek.

Aardhuisweg afgesloten

De Aardhuisweg tussen Uddel en Hoog Soeren is volledig afgesloten vanwege de inzet van de brandweer. Dit gaat nog zeker tot 05.30 uur duren wegens nabluswerkzaamheden.

Deel dit artikel

Locatie

112 Melding

03-09-22 03:41:03 Brandweer Noord- en Oost Gelderland P 2 BON-02 (Zeer gr. BR) BR heide (Uitbr.: normaal) Aardhuisweg Uddel 066701 066785 066781 0806240 Brandweer Monitorcode Noord en Oost Gelderland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.