Redactie — 1120 reactie(s) — wo 13 oktober 2021, 14:00

Gaslekkage door werkzaamheden op de Tweelingenlaan in Apeldoorn

APELDOORN – Op de Tweelingenlaan in Apeldoorn is vanmorgen bij werkzaamheden een grote gaslekkage ontstaan. De brandweer was paraat met een waterkanon, dat werd ingezet om de druk van het gas naar beneden te krijgen. Inmiddels is het gaslek gedicht.

De gaslekkage was ontstaan op het bedrijventerrein Apeldoorn Noord. De Tweelingenlaan was afgesloten ter hoogte van transportspecialist Albert van de Scheur. De brandweer rolde diverse waterslangen uit voor het geval er brand zou ontstaan. Liander, politie en gemeentewerkers zijn nog ter plaatse. 

Op straat was het sissende geluid van stromend gas te horen. Het waterkanon was gericht op het gat waarin de gasleiding met lekkage zit. 

De weg is afgesloten rondom het gaslek. Vrachtwagens mochten lange tijd het bedrijventerrein niet op- of afrijden. Bedrijven werden niet geëvacueerd. De brandweer heeft verschillende metingen uitgevoerd om te zien of de lucht in de bedrijfspanden was aangetast. 

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt: ,,Er is geen gevaar geweest voor de omgeving en alle bedrijven zijn nog voorzien van een gasaansluiting. We hebben tijdelijk drie bedrijven stilgelegd rondom de gaslekkage en vervoersbewegingen stilgelegd om de situatie goed in beeld te krijgen.” 

Deel dit artikel

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x