Logo 112Apeldoorn

Omgekeerde vlag
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 16 september 2022, 16:40

Gemeente Apeldoorn haalt vlaggen in openbare ruimte weg

APELDOORN – In navolging van de provincie Gelderland gaat ook de gemeente Apeldoorn alle omgekeerde vlaggen in de openbare ruimte weghalen.

De vlaggen kunnen door het najaarsweer loslaten waardoor ze gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid. De gemeente roept de eigenaren van de vlaggen op die uiterlijk zondagavond 25 september weg te halen. De gemeente start maandag met het verwijderen van de vlaggen.

De gemeente kan de vlaggen weghalen omdat het niet is toegestaan om die zonder vergunning in de openbare ruimte te hangen. Omdat er tot nu toe geen sprake was van overlast of gevaar, werden ze nog niet eerder verwijderd.

Burgemeester Heerts: “Protesteren mag natuurlijk. Als dat veilig gebeurt en binnen de regels die voor iedereen gelden. Protestvlaggen mogen hangen op eigen terrein of aan eigen gevels.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.