Logo 112Apeldoorn

Redactie brand 0 reactie(s) di 27 juni 2023, 1:06

Grote brand in koeienstal Nijbroek, alle dieren zijn ongedeerd uit de stal gehaald

NIJBROEK – Maandagavond 26 juni heeft er in een koeienstal aan de Middendijk in Nijbroek een felle uitslaande brand gewoed. De koeien, een stuk of 30 werden door de boer tijdig in veiligheid gebracht. Tijdens de evacuatie van de koeien ademde een persoon veel rook in, deze is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis.

Om 22.18 uur kwam de 112melding bij de brandweer binnen. De brandweer schaalde snel op naar het sein ‘grote brand’ omdat er meerdere 112 telefoontjes binnen kwamen op de meldkamer en er sprake zou zijn van een uitslaande brand. Bij aankomst van de brandweer stond de achterzijde van de schuur volledig in brand. De rookontwikkeling die vrij kwam bij de brand was goed te zien in de wijde omgeving. De tientallen koeien die in de schuur stonden waren geëvacueerd door de boer en stonden in een naastgelegen weiland alweer druk te gazen. Tijdens het naar buiten halen van de koeien heeft een persoon veel rook ingeademd. Toegesneld ambulancepersoneel heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweerlieden wisten het vuur snel onder controle te krijgen. Desondanks is de koeienstal fors beschadigd en zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw gebouwd moeten worden.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Video

Locatie

112 Melding

22:18:27 26-06-23 P 1 BON-02 BR agrarisch (stal, keet/hok/schuurtje) Middendijk Nijbroek 062341 Brandweer Epe (Oene) (Bevelvoerder)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.