Logo 112Apeldoorn

Redactie brand 4 reactie(s) do 15 juni 2023, 16:41

Grote brand uitgebroken in Apeldoorn; NL-alert verstuurd

Laatst bijgewerkt: donderdag 15 jun 2023 om 18:42 uur

APELDOORN – Aan de Hoge Dries in Apeldoorn is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken boven de Aldi. Er staan vijf of zes appartementen in brand. De brandweer is groots uitgerukt, maar heeft de brand nog niet onder controle.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft opgeschaald naar GRIP 1. Er zouden acht blusvoertuigen aanwezig zijn en nog drie extra waterwagens. De politie heeft de omgeving wijd afgezet en de Aldi ontruimd, evenals acht woningen. Ook zijn drie ambulances ter plaatse en vliegt er een politiehelikopter rond.
Doordat het warm is, zijn er extra hulpverleners opgeroepen. De brandweerlieden kunnen elkaar zo makkelijker aflossen.

Wat betekent GRIP?

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

GRIP heeft betrekking op de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing door de hulpverleningsdiensten van de veiligheidsregio. De GRIP structuur is in het leven geroepen om de opschaling van de hulpverleningsdiensten ordentelijk te organiseren.

De opschalingsniveaus zijn:

GRIP 1: Bronbestrijding
GRIP 2: Bronbestrijding -en effectgebied
GRIP 3: Bedreiging van welzijn van bevolking
GRIP 4: Gemeenteoverschrijdend incident
GRIP 5: Bovenregionaal incident

NL-alert verstuurd

De brandweer heeft vanwege de brand, en de rook die daarbij vrijkomt, een NL-alert verstuurd. Daarin staat dat de rook richting de rotonde Aluminiumweg/Laan van Westenenk trekt. Mochten mensen last hebben van de rook, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen. Wel ziet onze fotograaf dat een kat en een hond gered zijn uit een van de huizen.

Geen asbest

Uit onderzoek blijkt dat er GEEN ASBEST bij de brand is betrokken. Er komt nog wel rook vrij, advies is om in directe nabijheid brandobject ramen en deuren gesloten te houden en afzuiging woning uit te houden.

112 Apeldoorn

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Apeldoorn lees je in onze categorie 112 Nieuws Apeldoorn. Alle 112 alarmeringen uit Apeldoorn kan je live volgen via 112 meldingen Apeldoorn.

Locatie

112 Melding

16:13:58 15-06-23 P 1 SON-02 (GRIP 1) (Zeer gr. BR) BR woning (dak, zolder) De Ploeg Apeldoorn 069793 069802 069699 069902 Politie GelderlandNoordOost

Reacties

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.