Redactie brand 0 reactie(s) za 20 mei 2023, 17:31

Grote uitslaande brand in loods aan de Veenhuizerweg; zwarte rook trekt over Apeldoorn

Laatst bijgewerkt: zaterdag 19:37 uur
APELDOORN – Zaterdagmiddag omstreeks 17:00 uur is brand uitgebroken in een loods aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn. Het gaat om een uitslaande brand.

De brandweer heeft opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Er stonden twee loodsen in brand. Op de foto’s is te zien dat er van één loods in ieder geval weinig meer over is. In de loodsen waren onder meer een escaperoom en een solexverhuurder gevestigd. Niemand raakte bij de brand gewond.

De rook trok richting wijk Osseveld: advies is om ramen en deuren te sluiten en de afzuiging van de woning uit te zetten. Het verkeer op de naastgelegen snelweg A50 ondervond weinig hinder van de brand.

Asbest

In de rook zit naar alle waarschijnlijkheid asbest. Dringend verzoek van de brandweer om uit de rook te blijven! Vanwege gevaar voor de gezondheid is een NL-alert uitgegaan. Bewoners van het gebied tussen de Deventerstraat en de Zutphensestraat moeten zelfs binnen blijven van de veiligheidsregio.

Deel dit artikel

Locatie

112 Melding

17:00:13 20-05-23 P 1 BON-01 BR bijgebouw Veenhuizerweg Apeldoorn 062631 Brandweer Apeldoorn (Hoofdpost) (Beroepsploeg)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.