Redactie overig 0 reactie(s) zo 07 augustus 2022, 2:20

Jongeren op heterdaad betrapt bij vernielingen in leegstaande basisschool

Laatste update: 8 maanden geleden

APELDOORN – Vier jongeren zijn zaterdagavond op heterdaad betrapt toen zij vernielingen pleegden bij een leegstaande basisschool, De Ploeg, aan de Burgersveld in de Apeldoornse wijk de Maten.

Meerdere politieauto’s kwamen even voor middernacht met spoed ter plaatse nadat een buurtbewoner glasgerinkel had gehoord en de politie had gebeld. Bij aankomst startte de agenten direct een zoektocht naar de daders. Met behulp van onder andere een surveillancehond van de politie, werden in de omgeving van de school vier jongens aangetroffen. Na kort onderzoek bleken de vier jongens de vernielingen te hebben gepleegd. Zeker twee van hen hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid. Ook zullen de vier jongens verantwoordelijk worden gehouden voor onder andere een vernielde ruit. Een beveiliger is ter plaatse gekomen zodat deze de gegevens van de jongens aan de eigenaar van het pand kon door geven, dit zodat de schade verhaald kan worden op de jongens.

Nadat alle gegevens waren uitgewisseld en de jongens een dure bekeuring op zak hadden gekregen, konden zij gaan. Waarom de jongens de ruit door gooiden is niet bekend.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.