Redactie evenement 0 reactie(s) wo 20 april 2022, 17:20

Koningsdag 2022: Welkom in de binnenstad van Apeldoorn!

APELDOORN – Het belooft deze Koningsnacht en Koningsdag als vanouds druk en gezellig te worden in het uitgaansgebied van Apeldoorn. Er is weer een kleedjesmarkt, er zijn verschillende activiteiten op het Caterplein en in en rond het centrum kunt u een bezoek brengen aan activiteiten in het Beekparkplantsoen en het Oranjepark. Een vrolijke en gezellige feestdag vraagt om een aantal veiligheids- en verkeersmaatregelen. Gemeente, politie, bezoekers en (horeca)ondernemers zorgen samen voor een prettige, feestelijke en veilige sfeer. Helpt u daar aan mee door veiligheidsadviezen op te volgen? We wensen u veel plezier in de binnenstad!

Caterplein/Beekpark
Op 26 en 27 april organiseren horecaondernemers op het Caterplein diverse activiteiten. Om zoveel mogelijk publiek hiervan te laten genieten, is het reguliere terrasmeubilair verwijderd. Er is een beperkt aantal biertaps op het plein, zodat hulpdiensten bij noodgevallen makkelijk het plein op kunnen rijden. Ook zorgt dit voor voldoende bewegingsruimte voor bezoekers. Voor noodgevallen is er een EHBO-post bij het plein. Voor uw veiligheid hebben de ondernemers een particuliere beveiligingsorganisatie gevraagd een oogje in het zeil te houden. Daarnaast zijn er stewards aanwezig om in geval van grote drukte het plein af te sluiten. Zij kunnen u doorverwijzen naar andere evenementenlocaties in de binnenstad.

Komt u op de fiets? Zet deze dan in een van de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad.

Ruimte voor evenementen
We maken ruimte voor evenementen door middel van wegafsluitingen op 26 en 27 april .De Kapelstraat, Nieuwstraat en Asselsestraat vanaf de Korte Nieuwstraat zijn op deze dagen vanaf 17.00 uur afgesloten voor verkeer. Op 26 april is de Asselsestraat ter hoogte van het Leienplein vanaf 18.00 uur afgesloten. De terrassen worden verwijderd om ruimte te maken voor publiek. Zoals altijd is er op Koningsdag de kleedjesmarkt, voor het kopen of verkopen van spulletjes of om er alleen maar rond te kijken. Er is daarvoor een afsluiting van 07.00 tot 18.00 uur voor al het verkeer van de volgende straten: Nieuwstraat, gedeelte Beekstraat, Marktstraat, gedeelte Mariastraat, Helfrichstraat, gedeelte Vosselmanstraat, gedeelte Roggestraat en Beekpark.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons