Redactie overig 0 reactie(s) ma 06 maart 2023, 16:08

Man uit Beekbergen veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk en rijden onder invloed

BEEKBERGEN – De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Beekbergen tot een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van 18 maanden. De man maakte zich schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval en rijden onder invloed. Hierdoor kwamen 2 bejaarde fietsers ten val. Eén van hen brak daardoor zijn sleutelbeen.

De man reed op 29 oktober 2022 op zijn snorfiets op een fietspad in Loenen. Naar eigen zeggen had hij de dag daarvoor een krat bier gedronken en in de ochtend van het ongeluk ook nog eens 3 tot 6 biertjes. Desondanks is hij gaan rijden. Tijdens het rijden keek hij enige tijd weg van het fietspad. Toen hij weer voor zich keek, zag hij dat hij vlak achter twee fietsers reed. Hij probeerde te remmen, maar dat mocht niet baten. De man reed de fietsers – een man van 82 jaar en een vrouw van 76 jaar – aan. De man van 82 jaar liep door de val na de aanrijding hoofdtrauma en een gebroken sleutelbeen op.

Aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag

De rechtbank oordeelt dat de man verschillende fouten heeft gemaakt. Hij is gaan rijden onder invloed van veel te veel alcohol, lette niet goed en had zijn snelheid onvoldoende aangepast om op tijd te kunnen remmen. De rechtbank vindt zijn handelen aanmerkelijk onvoorzichtig en/of onoplettend. De breuk van het sleutelbeen van de man van 82 jaar vormt juridisch gezien ’tijdelijke ziekte’. Daarmee overtreedt de man artikel 6 van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994). Omdat hij onder invloed was van alcohol overtreedt hij ook artikel 8 WVW 1994.

In gevaar brengen veiligheid verkeersdeelnemers

De man bracht met zijn rijgedrag de veiligheid van andere verkeersdeelnemers in gevaar, wat zich ook heeft verwezenlijkt met de val van de fietsers. Aan de ene kant houdt de rechtbank in strafverzwarende zin rekening met de forse hoeveelheid alcohol die de man uit Beekbergen voorafgaand aan zijn deelname aan het verkeer had gedronken. Aan de andere kant houdt de rechtbank in strafverminderende zin rekening met de schuldbewustheid van de man.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.