Logo 112Apeldoorn

Redactie brand 0 reactie(s) wo 13 september 2023, 6:42

Metershoge vlammen bij autobrand aan de Rietdekkersdreef in Apeldoorn

APELDOORN – Meters hoge vlammen. Dat is wat de bewoners van de Rietdekkersdreef in Apeldoorn zagen toen zij vanochtend uit hun raam keken. Twee geparkeerde auto’s stonden in brand en een woning werd al aangestraald door de vlammen.

Rond 05.00 uur werd de brand ontdekt. De buurtbewoners waarschuwden de bewoners van het desbetreffende huis waar de twee personenauto’s voor stonden. Zij wisten via de achterzijde van de woning zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

De toegesnelde brandweer trof ter plaatse een flinke vlammen zee aan. Om te voorkomen dat de vlammen de woning zouden bereiken, zette de brandweer direct in om uitbreiding te voorkomen. Met succes, desondanks liep de woning wel flinke schade op door de hitte en de vlammen.

De twee personenauto’s, een BMW en een Renault Clio liepen flinke schade op. De brand lijkt, gezien de schade, te zijn begonnen bij de BMW waarna deze is overgeslagen naar de Clio door de hitte.

De ravage in de voortuin van de woning is groot. Meerdere buurtbewoners werden wakker van de commotie. De bewoners zijn door buren opgevangen.

Een agent heeft van een van de bewoners een aangifte opgenomen. Brandstichting wordt namelijk niet uitgesloten. De politie gaat onderzoek doen en de forensische opsporing komt ter plaatse voor nader onderzoek.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben en eventuele camerabeelden hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Video

Locatie

112 Melding

04:51:30 13-09-23 P 1 BON-01 BR wegvervoer (Auto) Rietdekkersdreef Apeldoorn 063231 Brandweer Apeldoorn (de Maten) (Blusploeg 1)

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.