Redactie ongeval 0 reactie(s) vr 08 oktober 2021, 1:44

Motoragent in botsing met fietser op De Savornin Lohmanstraat in Apeldoorn

APELDOORN – Donderdagavond even voor 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een politiemotor en een fietser.

De politiemotor reed over De Savornin Lohmanstraat toen deze door onbekende oorzaak in botsing kwam met een fietser. De fietser raakte daarbij gewond en werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld en onderzocht. Volgens een agent ter plaatse maakte het slachtoffer, een jongeman, het naar omstandigheden goed.

Hoe het ongeval kon gebeuren is onbekend. Omwonenden die het ongeval zagen gebeuren vertellen dat de motoragent een brommerrijder achtervolgde toen de fietser de weg op wilde rijden. Echter kan/wil de politie dat ter plaatse nog niet niet bevestigen. “Het onderzoek loopt nog”.

De Savorin Lohmanstraat werd vanwege het ongeval volledig afgesloten in verband onderzoek. Agenten legde alles met behulp van foto’s vast en namen verklaringen op van betrokkenen en van getuigen.

Twee bewoonsters van een appartement vertelden dat ze op de bank zaten en een harde klap hoorden, ze dachten “zal zal wel niets zijn” niet veel later zagen ze de zwaailichten in de ruiten weerspiegelen waarna ze toch maar gingen kijken en zagen wat er was gebeurd.

De fiets raakte bij het ongeval zwaar beschadigd en kan hoogstwaarschijnlijk zelfs worden afgeschreven. Het voorwiel is door de klap afgebroken en lag enkele meters verderop naast de politiemotor, die wat lichtere schade op liep bij de botsing.

Nadat het onderzoek was afgerond werd de fiets naar het huis van de jongeman gebracht. Hij woonde immers in de zijstraat van waar het ongeval plaatsvond.

De politiemotor kon op eigen kracht verder maar zal vannacht niet meer worden ingezet.

De politie laat weten in een reactie vrijdagochtend met meer informatie te komen.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons