Motorrijder overleden bij ongeval in Vaassen
Redactie ongeval 0 reactie(s) do 30 juni 2022, 10:49

Motorrijder (25) komt om het leven bij ernstig ongeval in Vaassen

Laatst bijgewerkt: donderdag 16:02 uur
VAASSEN – Bij een ernstig ongeluk op de Geerstraat tussen Vaassen en Nijbroek is vanochtend een (25 jarige) motorrijder om het leven gekomen. Volgens P2000 werden de hulpdiensten om 06:55 uur opgeroepen.
Het slachtoffer botste op een boom en overleed ter plekke.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Omwonenden hoorden rond een uur of zeven een harde klap en zagen later tot hun grote schrik waar die vandaan kwam. Een motorrijder was frontaal tegen een boom gereden en daarbij zelf in een sloot terecht gekomen.

Bestelbusje met schade

Hoe dat precies is gebeurd is niet duidelijk, maar een bestelbusje ter plekke heeft ook flinke deuken opgelopen en de bestuurder daarvan is door de politie meegenomen. Dat de gevolgen ernstig waren bleek hoe dan ook al snel: brokstukken lagen overal verspreid in de berm en de motor zelf kwam enkele meters verder in de tuin van een boerderij terecht.

Getuige

De politie zoekt een specifieke getuige. Het gaat om een autobestuurder die reed in een donkerkleurige Volvo Stationwagon. De politie vraagt deze bestuurder om zich te melden. Neem contact op via telefoonnummer 0900-8844.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.