Logo 112Apeldoorn

Redactie misdaad 2 reactie(s) di 05 september 2023, 16:58

Neergestoken vrouw overlijdt op straat, verdachte aangehouden

APELDOORN – Vanmorgen is bij een steekincident aan de Casper Fagelstraat in Apeldoorn een vrouw overleden.

De 112melding van het steekincident kwam rond 11:00 uur bij het Operationeel Centrum binnen. Hulpdiensten troffen ter plaatse een zwaargewonde vrouw aan. Reanimatie door politie en ambulancepersoneel mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De verdachte was na het steekincident nog aanwezig en werd door de agenten aangehouden. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij wordt gehoord over zijn betrokkenheid.

De straat is ruim afgezet met lint. Ook zijn er schermen om de overleden vrouw geplaatst. De politie is een groot onderzoek gestart. Daarvoor wordt een PD-unit, een mobiel kantoor, in de straat gezet. Agenten praten ondertussen met buurtbewoners.

Wat is een PD-unit?

De politie gebruikt een PD-unit op locatie (plaats delict, PD) als er sprake is van een ernstig misdrijf waarbij verschillende disciplines onderzoek doen. De unit is ontworpen en gebouwd om de multidisciplinaire samenwerking tussen alle betrokken partijen op een plaats delict zo goed mogelijk te ondersteunen.

Vrijwel iedere politie eenheid in Nederland beschikt wel over een groot of klein mobiel kantoor dat op een oplegger staat en met een trekker naar een locatie wordt vervoerd waar kort daarvoor een ernstig misdrijf heeft plaats gevonden zoals een levensdelict. Tijdens deze eerste cruciale fase van een opsporingsonderzoek bij bijvoorbeeld een dodelijke schietpartij wordt heel veel politiewerk verzet. De forensisch specialisten zoeken op gestructureerde wijze naar sporen zoals schoenafdrukken, DNA en vingerafdrukken. Ook worden door hen overzichtsfoto´s en soms met een drone video´s gemaakt. Digitale experts bekijken eventuele beelddragers, tablets, computers en telefoons. Medewerkers van de Generieke Opsporing horen getuigen en doen buurtonderzoek. Het onderzoek op en rond een PD kan soms enkele dagen in beslag nemen. De werkgroep die de indeling van de PD-unit bepaalde, bestaat dan ook uit een gemixte vertegenwoordiging vanuit Forensische Opsporing, Team Digitale Opsporing en Generieke Opsporing.

112 Apeldoorn

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Apeldoorn lees je in onze categorie 112 Nieuws Apeldoorn. Alle 112 alarmeringen uit Apeldoorn kan je live volgen via 112 meldingen Apeldoorn.

112 Melding

11:28:58 05-09-23 Steekincident Baskuul De Dagcentrum Casper Fagelstraat Apeldoorn 537400 Politie Noord en Oost-Gelderland (Infocode)

Reacties

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Apeldoorn

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Apeldoorn
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.